KRISTILLISDEMOKRATIAA VAUHDILLA

Keskiviikkona Kristillisdemokraatit esiintyivät Purje-lavalla otsikolla 'Onko tarvetta kristillisdmokratialle'. Lavalla kävivät tehokkaaan juontajan Aki Ruotsalan kuultavina Päivi Räsänen, puheenjohtajaehdokkaat Sari Tanus ja Sari Essayah sekä viisi varapuheenjohtajaehdokasta. Tunnin ohjelmaan mahtui atnssiesityskin, jonka esitti taitava tanssija Maria Bergman.
Hyvin monet pj- ja vpj-ehdokkaat toivat esille, että useissa Euroopan maissa, kuten Saksassa, kristillisdemokraatit ovat suurin puolue, Suomessa kannatus on 2-3 % luokkaa.Kaikki puolueen johtoon pyrkivät lupasivat nostaa kannatuksen peräti 10%:iin.
Varapuheenjohtajaehdokkaat olivat kohtuullisen kriittisiä siihen, että eduskunnassa on vain viisi kd:n edustajaa. He sanoivat, että viesti kansalle ei ole mennyt perille, joten puolueen julkisuuskuva vaatii kohennusta.
Juontaja pyysi vpj-ehdokkaita ryhmittymään siten, että toiseen päähän tuli ne, jotka pitävät kd:ta 'keskustaoikeistolaisena', toiseen suuntaan ne, joiden mielestä kd on 'keskustavasemmistolainen'. Eniten vasemmalle ryhmittyi Riitta Kuismanen ja hän perusteli kantaansa sosiaaalisilla ja humanitaarisilla syillä.
'Lavashow'n' jälkeen kyselin joiltakin ehdokkaita mielipidettä porvariblokista. Useimmat olivat asialle myönteisiä, mutta totesivat monet käytännön sekä historialliset syyt. Kokoomuksen arvomaailman rapautuminen ihmetytti monia eikä vähäisin ihmettelyn aihe ollut homoavioliitot, translait ja muut omituisuudet.
Summa summarum: Suomen puoluekenttä kaipaa remonttia. Kahden puolueen järjestelmä on demokraattisempi kuin kahdeksan.