Ensi vuoden Suomi Areena

Ehdotus v 2015 Suomi Areenan ohjelman laatijoille: ykkösteemaksi Venäjä. Tänä vuonna on keskusteltu kyllästymiseen saakka rakentamisesta ja asumisesta. Venäjä nyt kuitenkin on ollut (hankala) naapurimme 1000 vuoden ajan, joten tämä aihe on syytä ruotia loppuun saakka.
Perjantaina 18.7. tapahtumassa 117 keskusteltiin aiheesta kovin suomettuneessa hengessä. Keskustelijoina olivat juontaja Heikki Talvitien lisäksi Ilkka Kanerva, Paula Lehtomäki, Riitta Myller, Tom Packalen, markku Kangaspuro sekä Venäjän duuman edustajana Aleksandr Belov. Suomalaiset keskustelijat olivat melkoisessa etunojassa Venäjään päin, aivan YYA-hengessä. Kanervan, Lehtomäen ja Myllerin asenne ei yllättänyt, sen sijaan Tom Packalenin linja oli yllättävä. Kun puhuttiin malesialaiskoneen alasampumisesta, Packalen peräsi koko ajan 'tutkimuksia'. Mutta - tämä nyt kuitenkaan ei ole poliisiasia!
Asiat, joita ensi vuonna voitaisiin käsitellä, ovat mielestäni seuraavat:
- Suomi lahjoittaa Venäjälle 'lähialueyhteistyön' merkeissä kymmeniä miljoonia - miksi?
- Venäläiset voivat ostaa maata kaakkois-Suomesta rajattomasti, vaikka Venäjän pinta-ala on 17 milj km2 - tontinpaikkoja lienee riittävästi
- kysymys Venäjän edustajille: - eikö Venäjä voisi antaa Ukrainan kulkea omia teitään, liittyä EU:iin ja Natoon? Kuten Mooses sanoi faaraolle: - let my people go
- ylipäätään, Venäjä ei koskaan ole ollut luotettava neuvottelukumppani eikä se ole koskaan pitänyt sanaansa. SIKSI: unohdettakoon käsite 'idänpolitiikka'. Vaikka Suomen eliitti nuolee Kremlin johtajien saappaanpohjat, se tekee mitä tekee.
- siksi pitäkäämme vain selkä suorassa!
Näillä perusteluilla toivoisin pääseväni panelistiksi Venäjä-keskusteluun