SuomiAreena parhaimmillaan!

MTV3:n hallitus vs. oppositio keskustelu veti Eetunaukion aivan täyteen kuin Ässien mestaruusjuhlat kauppatorin muutama vuosi sitten. Juhlantuntukin oli samankaltainen nimittäin paneelin viihdearvo oli tapissaan.

Hallituspuolueiden edustajat ns. 2-ketju, kiemurtelivat kun oppositio haastoi päätöksenteon isoissa asioissa kuten Kreikka, Fennovoima ja yhteiskuntasopimus. Huvittavaa tietysti oli, että näistähän ei varsinaisesti päätöksiä ole vielä tehty suuntaan tai toiseen, mutta sehän on demokratiaa, että asioista keskustellaan etukäteen. Oppositio ei kyllä kovin yhtenäiseltä vaikuttanut nimittäin selkeää oppositiojohtajaa ei näkynyt vaikka Antti Rinne tuolla paikalla istuikin. RKP:n Carl Haglund taas istui aivan väärällä puolella "pöytää" nimitellen vasemmistopuoleiden johtajia populismista.

Hallitus oli huomattavan yhtenäinen joten voi olettaa Sipilän hallitusneuvotteluiden tosiaan sujuneen hienosti ja yhteinen linja pysyy ilman SSS-miehiäkin. Kiemurtelua tosin oli, mutta samalla mitalla sai oppositiopuolueet takaisin mitä toiseen suuntaan antoivat ja tämä viihdytti yleisöä.

Isot asiat olivat tapetilla ja hallituksen yhtenäisyyttä todellakin testataan tulevina kuukausina, jopa päivinä kun Kreikan kohtalo alkaa hahmottumaan. Päätöksentekoa helpottaa varmasti se, että RKP tullee äänestämään suuressa salissa hallituksen esityksien puolesta, niin vahvasti Calle istui hallituksen sylissä.

Paneeli kyllä lupailee loistavaa syksyä kun istuntotauko päättyy ja eduskunnan kyselytunnit alkavat, sen verran vahvaa debattia Eetunaukion lavalla käytiin. Loistavaa!!