Se on loppu nyt!

Suomi elää vaikeita aikoja ja mielestäni tämä näkyi kävijöiden suurena määränä SuomiAreenan tilaisuuksissa. Tietysti tapahtuma on myös löytänyt paikkansa valtakunnallisena viikon kestävänä ajankohtaisohjelmana.

Päivänpolitiikan aiheita oli paljon, mutta hienoa oli, että tulevaisuudesta keskusteltiin paljon. Nyt ja lähiaikoina tapahtuviin asioihin on vaikea vaikuttaa, mutta tulevaisuus on se mitä rakennamme yhdessä.

Valitettavaa oli mielestäni huomata tiettyjen poliittisten tahojen sokeutuvan oman ideologiansa taakse "laput silmillä" meiningillä. Vasemmistopuolueidemme ja vihreiden tulisi avartaa katseensa, olemmehan kaikki samassa veneessä!

Sinänsä ideologiassa ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta jos ajatusmaailma on hyvin kaukana todellisuudesta niin miten ihmeessä päätöksenteko on mahdollista nykyisen puoluejärjestelmämme sisällä?

Realismin kautta vain ja ainoastaan saamme sen yhteisen tilannekuvan luotua puolueiden ja ideologian välille. Vain yhteinen näkemys luo pohjan päätöksenteolle. Tämä on mielestäni asia, johon omaan napaansa, eli omaan ideologiaansa sokeana tuijottavat eivät kykene. Tämän takia on hienoa, että SuomiAreena tulee myös ensi vuonna nimittäin toisinajattelijoiden ja kansan kommenttien kautta sokeimpiekin silmät voivat avautua!

Vielä on kesää jäljellä ja aina tulee ensi kesä ja uusi SuomiAreena!! Kiitos.