Persut ulos hallituksesta!

Missä EU, siellä ongelma. Perussuomalaisten puoluepäivän teema ja kuuntelijoille tarkoitetut penkit täynnä kansaa.

Timo Soini saapui ensimmäistä kertaa SuomiAreenalle ja Perussuomalaisten puoluepäivä alkoi puolueteltalta. Siis siltä teltalta, jossa on kaikki puolueet ja kukaan ei sinne löydä. Vinkkinä vielä sille joka ei tiedä, niin puolueteltta löytyy Eetu Salinin patsaan läheltä. Monenmoista tilpehööriä ja aatetta on tarjolla.

Soini kansanmiehenä kaappasi mikrofonin suhteellisen nopeasti ja teltan ympäristö täyttyi väestä. Objektiivisesti voi sanoa että sanoma kiinnostaa, sillä muut puolueet ovat jääneet kiinnostuneiden määrällä mitattuna selvästi kakkoseksi. Puoluejohtajan puheessa tuli esille sama teema kuin sitten purjelavalla: persut ulos hallituksesta.

Simon Elo (ps.) ihmetteli sitä, että kun Keskustan kunniapuheenjohtaja ja meppi Paavo Väyrynen täräyttää eurosta eroamiseen johtavan kansalaisaloitteen, niin kukaan ei edes vihjaile kepun ulosheitolla. Kepun aloitehan ei ole linjassa hallitusohjelman kanssa. Ihmettely jatkuu, sillä Kokoomus linjasi puoluekokouksessa tavoitteeksensa Nato-jäsenyyden. Jälleen ristiriidassa hallitusohjelman kanssa, kuka vaatii porvaripoppoon ulosheittoa? Kun taas Perussuomalaiset nuoret, siis nuoret ei puolue, tekee kansalaisaloitteen EU-jäsenyyden kansanäänestyksestä ja iso osa puolueen kansanedustajista näkee asian hyvänä, niin jo ollaan heivaamassa persut ulos hallituksesta! Mielenkiintoista.

En voi ymmärtää miksi kansanäänestyksestä ei saisi edes puhua? Olemme ihan oikeasti demokraattinen valtio, emme totalitarististen kommunistien ikeen alla. Suomessa tulee saada puhua myös ikävistä asioista. Unionista eroaminenhan olisi federalisteille todella ikävä asia. Joillekin toisille taas ei.

Soinin lempiammattikunta taitaa olla toimittajat, nimittäin niin iloissaan puoluejohtaja jakoi puheenvuoroja kansanedustajille. Vertasi itseään jopa toimittaja Päivärintaan ja flirttaili mediayhtiöiden suuntaan, jos vaikka sitten politiikan jälkeen. Tiedä sitten, mutta osui ja upposi. Monen muistiinpanoja ylös kirjoittavan suulle nousi katsomossa leveä hymy.

EU sai täyslaidallisen ja tilaisuus päättyi toteamukseen: I´m not going anywhere. Huumoria ja tiukkaa kritiikkiä. Populismia parhaimmillaan.

Puheenjohtaja toimittajana!