Työn tekeminen lisää hyvinvointia

Tämän vuoden SuomiAreenan mieleenpainuvimmat kommentit eivät ole tulleet yhdenkään poliitikon suusta. Koskettavimmasta argumentoinnista on tänä vuonna vastannut arkkipiispa Kari Mäkinen.
Anteeksipyyntö kirkon harjoittamasta homoseksuaalien syrjinnästä ylitti uutiskynnyksen rytinällä. Yleisö ei jäänyt kylmäksi myöskään hänen mielipiteistään työelämän tulevaisuudesta aiheesta järjestettävässä tilaisuudessa SuomiAreenan pihalla. Mäkinen esitti kysymyksen siitä minkälaista ihmisihannetta työelämässä halutaan pitää. He, jotka eivät ole pysyvässä työsuhteessa, joutuvat kohtuuttoman raskaaseen tilanteeseen. Itsensä jatkuva markkinointi on kuormittavaa henkilön identiteetille ja persoonalle.
Kansanedustaja Anna Kontulan sanoin työelämä on armotonta. Se on tarkoitettu nuorille ja terveille. Yhteiskunta ei kuitenkaan pyöri, jos osa väestä uupuu kesken työuran. Hyvinvointivaltio tarvitsee veronmaksajia ja yksilö voi hyvin saadessaan oikeuden tehdä työtä. Arkkipiispa muistutti myös levosta, joka on hänen sanojensa mukaan Jumalan luomistyön huipennus.