Tunteet kuumenivat saunan lauteilla

Sosiaalinen media – hyötyä vai humpuukia? oli aiheena Satakunnan Kansan Puuvillan puistossa pidettävässä tilaisuudessa.

Vihdoinkin alkoi todella tapahtua. Mikään ei ole kuulijalle tylsempää kuin yksimieliset keskustelijat, joiden jutuille yleisö nyökkäilee. Tällä kertaa ei ollut sitä vaaraa.

Istuin pahaa aavistamatta eturivissä, kun blogisti-kirjailija Jussi Lähde puhui sosiaalisen median vaikutuksesta demokratian edistäjänä. Vieressäni istunut karhun kokoinen mies pyysi puheenvuoroa ja kertoi olevansa Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen. Ruokanen oli Jussi Lähteen kanssa eri mieltä ja asia ei jäänyt kenellekään epäselväksi. Mies sanoi mielipiteensä niin kovaäänisesti, että hyppäsin penkiltä puoli metriä ja vapisin hetken aikaa. Miksi muuten päätoimittajat ovat usein niin pitkiä ja rotevia? Mahdetaanko näin varmistaa, etteivät kriittiset lukijat tule valittamaan pikkuasioista?

Myös vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard laittoi keskusteluun vauhtia haastamalla MTV3:n vastaavaa päätoimittajaa Merja Ylä-Anttilaa keskusteluun tiedotusvälineiden huijauksesta. Keskustelu liittyi ns. Enkeli-Elisan tapaukseen ja siihen onko tiedotusvälineillä mahdollista kertoa tapauksista, jotka ovat vain esimerkkejä totuudesta.

Tunteet kuumenivat Puuvillan puiston saunan lauteilla paahtavassa helteessä myös yleisön puolella. Tätä on keskustelu parhaimmillaan erilaisia mielipiteitä ja voimakkaita tunteita. Pitääkin kertoa tästä heti Facebookissa.