Sateenkaarikansa ylisti Jumalaa

Rakkaus ja seksuaalisuus ovat Jumalan suuri lahja, saarnasi professori-pastori Arto Kallioniemi Porin ensimmäisessä Sateenkaarimessussa, jonka koskettavaa tunnelmaa oli jakamassa kahdeksankymmentä henkilöä. Tämä kesä on ollut sateenkariväelle erityisen haastavaa aikaa, jatkaa Kallioniemi ja viittaa ministeri Päivi Räsänen lausuntoihin.
Opettaja Ulla Suontausta kertoi messun aluksi, että Pride-tapahtumia - pride-kulkueita järjestetään eri puolilla maailmaa siinä toivossa, että niitä ei enää tarvittaisi. Tavoitteena on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat voisivat olla avoimesti sitä, mitä ovat työpaikoilla, kouluissa, urheiluseuroissa, sukujuhlissa, vanhainkodissa, jatkaa Suontausta.
Petri Laaksosen upeat musiikkiesitykset siivittivät messua ja saivat herkimmät kuulijat kaivamaan nenäliinat esiin. Ainakin itselleni oli erityisen tärkeää saada olla jakamassa toivoa suvaitsevaisemmasta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta, ja esittää nämä toiveet kirkossa yhdessä muun kirkkokansan kanssa. Minulle kirkon jäsenyys merkitsee ihmisen tasa-arvoisuuden kunnioitusta ja mielestäni kirkon pitää olla paikka, jonne kaikki ovat tervetulleita omana itsenään. Kirkon tärkein viesti on rakkauden välittäminen ja se ei katoa, vaikka poliitikot väittäisivät toista. Muusikko Jaakko Löytyn sanoin; ”Vaikka mustavalkoinen ois maailma. Silti oikeus on meillä kaikilla. Nähdä sateenkaaren värisiä unia.”