Päiväkodissa rakennetaan tulevaisuuden yhteiskunta

Jokaisessa Suomi-Areena keskustelussa olisi hyvä olla mukana myös keskustelun kohderyhmään kuuluvia henkilöitä. Kun Puuvillan kauppakeskuksessa keskusteltiin varhaiskasvatuksen tulevaisuudesta, oli mukana keskustelua seuraamassa kuusi porilaista päiväkotilasta. He saivat myös toimia raatina ja valita panelistien maalaamista kuvista parhaan. Keskustelu oli tunteisiin vetoava, kun mahdollisten säästöjen kohteet, lapset, olivat paikalla. Suurempia ryhmiä ja vähemmän henkilökuntaa, ei kuulosta houkuttelevalta.
Subjektiivisen päivähoito-oikeuden toteutuminen 1980-luvulla vaikutti ratkaisevasti myös naisten mahdollisuuteen osallistua työelämään. Parhaana tasa-arvoa edistävänä tekijänä onkin joskus mainittu naisen oma ja itse hallittu lompakko. Tuntuisi nurinkuriselta ottaa askelia taaksepäin ja karsia aikoinaan saavutettuja mahdollisuuksia.
Lastentarhoista on kehittynyt vuosien varrella laadukkaita varhaiskasvatuksen yksiköitä, joissa lapsista pidetään hyvää huolta. Tuntuisi surulliselta, jos nykyisestä tasosta pitäisi ryhtyä tinkimään.