Näkemisiin Suomi-Areena

Seurasin lukuisia Suomi-Areenan keskusteluja ja lähes jokaisessa sivuttiin kahta asiaa. Toinen oli Kreikan rahoituskriisi ja toinen oli huoli Suomen kasvavasta eriarvoistumisesta väestöryhmien kesken.
Kreikan rahaongelmiin ei Suomi-Areenankaan aikana löytynyt vastausta, mutta paljon keskustelua siitä nousi, edelleenkin. Olihan aihe eduskuntavaalien vakiosuosikkeja ja uusia näkökulmia ei tunnu sen jälkeen syntyneen eikä myöskään yksimielisyyttä siitä miten Suomen tulisi asiaan suhtautua.

Sen sijaan tuloerojen kasvusta Suomessa ollaan yhtä mieltä. Kaikki keskustelijat puoluekannasta riippumatta ovat yksimielisiä siitä, että tuloerojen kasvu pitää pysäyttää. Se miten tämä onnistuu, löytyykin jo useampia ratkaisuja. Toiset tarjoavat ratkaisuksi sosiaaliturvaa, toiset työttömyyden hoitoa ja useimmat molempia.
Suomi-Areena on upea tapahtuma ja yhdessä jazz-viikon kanssa se tekee Porista Suomen tapahtumapääkaupungin ainakin yhdeksi viikoksi. Itse olen nauttinut joka hetkestä täysillä, mutta yksi viikko paikasta toiseen juoksemista minuuttiaikataululla riittää yhtä kesää kohti. Kiitos kaikille jotka olette mahdollistaneet tämän hienon viikon meille kaikille. Suomi-Areena vaikenee, mutta vain hetkeksi.