Naisen äänen pitää kuulua SuomiAreenassa

Tänä vuonna SuomiAreenan virallisessa listassa on 135 keskustelua. Näistä 28:ssa äänessä ovat pelkästään miehet. Feministinä vedän omassa ojelmalehtisessäni rastit näiden keskustelujen päälle. Minun mielestäni on suuri merkitys sillä, että puheenvuoron saavat molempien sukupuolien edustajat. Tiedän, että kaikki eivät ajattele kanssani samalla tavalla.
Lestadiolaiset kokoontuivat tänä kesänä Suviseuroihin, joissa oli tiedotusvälineiden mukaan 40 puheenvuoroa. Kaikki puheenvuorojen käyttäjät olivat miehiä, mutta 80 000 kuulijaa eivät nähneet aihetta kapinaan.

Itselläni on kaksi tytärtä, joille haluan omalla käytökselläni osoittaa, että naisen mielipide on aivan yhtä tärkeä kuin miehenkin. Jos kantaansa asioihin ei sano ääneen niin kukaan ei tiedä siitä.

Tämän vuoden SuomiAreenassa esimerkiksi ruotsin kielen opetuksesta ns. pakkoruotsista kertoo mielipiteensä vain miehet. Uskon, että naisvaltaisesta kieltenopettajien joukosta olisi löytynyt nainen jos toinenkin, jolla olisi ollut painavaa sanottavaa aiheeseen.