Lasten oikeudet tulilinjalla

Puuvillan puistossa keskusteltiin lasten oikeuksista koskettavasti ja tunteisiin vetoavasti. Toisena kielenä puhutun kielen lisäksi oli viittomakieli. Kuuntelijan piti välillä pyyhkäistä silmäkulmaansa, kun ministeri Elisabeth Rehn muisteli maailmalla näkemiään lasten kokemia vääryyksiä.

Vuoden 2011 pakolaisnainen Saido Mohamed kertoi koventuneiden arvojen huolestuttavan häntä. Hänen mukaansa viime aikoina on usein tuntunut, että maahanmuuttajien annetaan ymmärtää, että heidän pitäisi muuttaa pois Suomesta. Hän muistuttaa kuitenkin, että monella ei ole paikkaa minne mennä. Hän esitti myös aiheellisen kysymyksen siitä kenellä on oikeus sanoa toiselle, että ei halua hänen asuvan täällä.

Keskustelun aikana kysyttiin onko vihakeskustelua alettu kutsua nimellä maahanmuuttokritiikki. SPR:n ja Unicefin yhdessä järjestämässä tilaisuudessa mietittiin myös onko suvaitsevaisuuden eteen tehty tarpeeksi. Lasten oikeudet eivät toteudu, jos ulkomailta Suomeen muuttaneet lapset eivät uskalla mennä keskenään puistoon, kun he pelkäävät etteivät pysty puolustautumaan kiusaajia kohtaan, näin kerrotaan Porissa tapahtuneen. Onko maahanmuuttokritiikin uhreina lapset? Jos näin on, jokaisen aikuisen tulee tuntea vastuunsa tilanteen muuttamiseksi.