Lähellä tuotettu ruoka–arkipäivää vai juhlapuhetta

Lähiruuasta keskusteltiin Euran Kauttuan Ruukinpuistossa torstaina. Keittiömestari Markus Maulavirta tyrmäsi projektit, joilla lähiruoka saadaan uuteen nousuun. Paremmaksi ideaksi hän tarjosi peilin mukaan ottamista kauppaan. Ostoksia tehdessä hän kehoitti katsomaan peiliin ja kysymään itseltä millaista ruokaa haluaa.

Kysyntä ja tarjonta seuraavat tosiaan ja kauppiaat myyvät sitä millä on kysyntää. Sen vuoksi on tärkeää kertoa kauppiaalle toiveistaan, jos lähiruokaa ei ole omassa kaupassa riittävästi saatavilla.



Ministeri Krista Kiuru kertoi tutkimuksesta, jossa 60 % suomalaisista on ilmoittanut pitävänsä lähiruokaa hyvin tärkeänä. Tällä hetkellä kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Lähiruoka on noussut uudelleen todelliseen arvoonsa muutaman vuosikymmenen tauon jälkeen.

Keskustelussa tuli ilmi, että Satakunta on todellinen ruuantuotantoalue, josta jokainen satakuntalainen voi olla ylpeä.